Liite loikamine. Navigeerimismenüü
Küll aga on tähtis suurte haavade ja eelkõige nende keskel asuva tumeda osa lülipuidu katmine. Kevadine ja suvine lõikus käsikäes on parim lahendus korraliku iga-aastase saagi saamiseks. Teistel loomadel ei ole selline menetlus lubatud.
Kuidas lõigata ristluust steiki?
Saba Veisesaba on söödud nii kaua, kui on söödud liha, sest vanadel aegadel kasutati ära loomast kõik, ninast sabani. Veisesabast saab väga rikkaliku puljongi nagu ka torukondist.
Ent erinevalt torukondist jääb sabast alles ka liha, mis tähendab, et saba saab kasutada ka erinevates aeganõudvates hautistes. Veisesaba puljong on paksem ja želatiinisem, tänu sealt tulevale kollageenile. Flat Iron või eesti keeles triikraud on saanud oma nime, kuna kujult meenutab ta enim vanaaegse triikraua põhja.
Nimi ei riku meest ja abasteik on veise üks kõige pehmematest lihasest, ta on mahlane ning tal on väga tugev maitse. Abasteik sobib terve lihasena grillimiseks või praadimiseks. Ristilõigatud torukonti saab kasutada aga liite loikamine ainult luuüdi kättesaamise eesmärgil.
Luuüdi võib kasutada osana erinevatest salatitest või teistest roogadest, ent sobib suurepäraselt ka eelroaks üksikuna. Petite tender on osa veise abast ning paikneb kohe abasteigi kõrval.
Petite tender sobib terve lihasena või medaljonidena grillimiseks või praadimiseks.
Sobib lõigetena salatitesse, ribadena kastmetesse, vokiroogadesse ja kuubikutena hautamiseks.